top of page
Yin Yoga Opleiding in Nijmegen en Vinyasa Yoga Opleiding in Asterdam, zwangerschapsyoga,

NIJMEGEN

OPLEIDING 100 UUR IN NIJMEGEN

Yin Yoga Opleiding

Wil je meer leren over de helende werking van Yin Yoga? Of wil je jouw passie en liefde voor Yin Yoga delen met anderen?

Deze opleiding biedt je alle benodigde tools en inspiratie om Yin Yoga op een veilige en ontspannen manier te beoefenen en aan anderen over te dragen.

Embrace the Yin Within:
Deepen Your Practice & Teach

Black and White Minimalist Circle Wave Y
Black and White Minimalist Circle Wave Y

 Met deze 100 uur durende yin yoga opleiding nemen we je mee op een transformerende en helende reis naar je innerlijke wereld van overgave, acceptatie en zelfontdekking. Tijdens de opleiding verkennen we niet alleen de houdingen, maar duiken we ook diep in zowel de functionele als energetische anatomie van het lichaam, waarbij het lichaam dient als een rijke bron van informatie. Een centraal aspect van de opleiding is het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn, wat je in staat stelt om dieper in contact te komen met jezelf. We verkennen de filosofische achtergrond van Yin Yoga en hoe je dit in je leven en lessen kunt toepassen. Dit alles stelt je in staat om niet alleen je eigen beoefening te verdiepen, maar ook om anderen op een veilige manier te begeleiden op hun eigen pad van rust en ontspanning. 

INLEIDING
Beach Yoga
Black and White Minimalist Circle Wave Y

Inhoud van de opleiding

INHOUD

De opleiding is verdeeld over 4 weekenden. Elk weekend staat in het teken van specifieke aspecten van Yin Yoga, waardoor je voldoende tijd hebt om de inhoud te absorberen en jezelf te verdiepen in de praktijk. Hieronder vind je de belangrijkste pijlers van de opleiding:

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Bodhi Yogashala Yin props

Yin houdingen

In de Asana Lab sessies gaan we 25 bekende Yin asana's grondig bespreken en onderzoeken, zodat je een diepgaand begrip krijgt van elke asana. Je leert:

 • Welke spieren je in de houding rekt

 • Waar compressie voelbaar is

 • Welke meridianen gestimuleerd worden

 • Hoe je de houding goed kunt instrueren

 • Het gebruik van props om de asana's nog dieper te ervaren en het lichaam te ondersteunen

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Bij ons staat authenticiteit binnen het docentschap centraal. Samen ontdekken we wat de basisprincipes van Yin Yoga, zoals loslaten, overgave, ontspanning, vertrouwen, compassie en mindfulness, voor jou betekenen. Je leert hoe je deze principes in jouw docentschap kunt belichamen en integreren, zodat je een veilige, warme en liefdevolle ruimte kunt creëren voor jezelf en je toekomstige studenten. Dit doen we door de rijke inzichten van de yogafilosofie te combineren met zelfonderzoek (inquiries) om jouw unieke lesgeefstijl te ontwikkelen.

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Meridian en chakra leer

Meridiaan & chakra leer

Samen ontdekken we de fascinerende wereld van meridianen en chakra's. Leer hoe Yin Yoga de meridianen stimuleert en de energie in je lichaam laat stromen. Dit biedt je de mogelijkheid om op een diepgaande manier met de subtiele energieën in je lichaam te werken. Je leert:

 •  7 chakra's, de theorie en psychologie 

 • Meridianan

 • 5 elementen theorie uit de TCM

 • Chi energie

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Functionele Anatomie

Functionele anatomie

Samen gaan we het lichaam in al zijn facetten verkennen, zodat je een stevige basis hebt om zowel je eigen lichaam als dat van je studenten te begrijpen. Dit inzicht helpt je om de yoga practice aan te passen aan ieders individuele behoeften en mogelijkheden. Je leert: 

 • Botten en gewrichten met variaties

 • Opbouw spieren en belangrijke spiergroepen

 • Bindweefsel (fascia)

 • Veelvoorkomende blessures en andere fysieke beperkingen en aanpassingen in houdingen

 • Lichamen lezen

Yin Yoga Opleiding Nijmegen teaching skills

Teaching skills

Tijdens deze opleiding leer je uiteraard veel over teaching skills. Hierbij komt aan bod:

 • Sequencing en het opbouwen van doordachte en evenwichtige yogales

 • Ontdekken van didactiek en pedagogiek, waardoor je jouw lessen op een duidelijke en begrijpelijke manier kunt overbrengen aan je studenten

 • Fundamenten van een beginnersles

 • Praktische tips voor timemanagement en het stellen van prioriteiten

 • Gebruik van stilte en woordkeuze

 • De waarde van pauzes tussen de   houdingen om te integreren en ondersteunen

 • Het verweven van thema's 

Yin Yoga opleiding yoga filosofie

Yoga filosofie

We nemen je mee op een reis door de yogafilosofie en geschiedenis van (yin)yoga. Hierbij behandelen we onder andere:

 • Geschiedenis van (yin)yoga

 • Yin & Yang-theorie

 • Kosha's

 • Klassieke yogavormen

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Polyvagal therie en zenuwstelsel

Zenuwstelsel

In de theorie sessies duiken we dieper in de Polyvagal theorie, ontwikkeld door Dr. Stephen Porges, die onderzoekt hoe ons autonome zenuwstelsel reageert op stress/triggers en veiligheid. We verkennen hoe stress en gevoelens van overweldiging ons zenuwstelsel beïnvloeden en ontdekken hoe Yin Yoga een krachtig hulpmiddel kan zijn om hiermee om te gaan.

Je leert hoe je de principes van de polyvagale theorie kunt integreren in jouw yogalessen en hoe je een veilige en ondersteunende ruimte kunt creëren voor jouw studenten. Met deze waardevolle kennis ben je in staat om jouw studenten te begeleiden naar een diepere ontspanning en je zult hen ondersteunen bij het vinden van veiligheid en vertrouwen in hun eigen lichaam en geest.

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Adem en meditatie

Adem en meditatie

Tijdens de opleiding ontwikkel je een diep begrip van hoe adem en meditatie bijdragen aan fysieke, mentale en emotionele ontspanning en welzijn.

We verkennen de invloed van de ademhaling op ons zenuwstelsel en leren hoe je met behulp van ademtechnieken een gevoel van diepe ontspanning en kalmte kunt creëren, zowel in je eigen practice als in je lessen. Meditatie is een krachtige tool om de geest te kalmeren en in het hier en nu te zijn. We leren verschillende meditatievormen en je krijgt handvatten om zelf meditaties te begeleiden.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is voor iedereen die nieuwsgierig is naar Yin Yoga. Het is een fantastische kans om jezelf verder te ontwikkelen en je kennis te verruimen. Misschien wil je meer weten over het menselijk lichaam en de Yin houdingen? Of ben je op zoek naar persoonlijke groei en wil je je passie voor Yin Yoga delen? Wat je reden ook is, je bent van harte welkom. En het is helemaal oké als je niet super lenig bent. Alle lichamen zijn welkom.  Als je vragen hebt over je deelname aan de opleiding, neem dan gerust contact op.

Yin Yoga Opleiding Nijmegen voor wie
Black and White Minimalist Circle Wave Yoga Logo (3).png
Reviews

Wat zeggen anderen

De opleiding zit heel goed in elkaar en theorie en praktijk vloeien in elkaar over. Er is veel ruimte voor eigen ervaringen en uitwisseling, dat is prettig! Sina is een zeer kundige en erg leuke (en grappige!) docent die ik iedereen wens!! Als je op zoekt bent naar een gedegen basis voor je eigen practice of als je ambities hebt om les te geven raad ik deze opleiding zeker aan. Ik heb veel geleerd, ook over mezelf! Op een hele zachte en open manier met als bonus iedere opleidingsdag een heerlijke yin yoga les van Sina."

Lotte

Sina is een warme, zachte vrouw, die met haar eigen manier van lesgeven dmv vrij bewegen, in contact komen met jouw lijf/gevoel en inquiries een liefdevolle bedding geeft aan deze opleiding en al het andere werk dat zij doet. In elk stuk van de opleiding zat een betrokkenheid verwoven die erg voelbaar was. De groep vrouwen die in deze liefdevolle bedding mocht komen landen, klikte in elkaar als een puzzel. Door Sina’s rust en liefdevolle begeleiding mag je jezelf ontmoeten waar je bent en vanuit daar een transformatie ondergaan. Ik heb de opleiding als een diepgaand proces naar meer innerlijke rust ervaren en zou het zeker iedereen aanraden."

Mandy

De yinopleiding heeft me alles gebracht wat ik ervan hoopte. Na deze intensieve maanden voel ik me inhoudelijk, didactisch en praktisch bekwaam om yin yoga te geven en heeft me vooral enthousiast gemaakt en geïnspireerd om nog veel meer te willen leren. Sina neemt je mee in de yogafilosofie en vertelt je alles wat je van de houdingen en de bijbehorende anatomie en fysiologie moet weten. Daarnaast is er veel aandacht voor lesopbouw, didactiek en het creëren van een veilige les voor verschillende doelgroepen. Hierbij wordt ook je persoonlijke ontwikkeling meegenomen, waardoor ik me gezien voelde en voelde groeien in vele opzichten. Ik kan iedereen die meer wil weten over (yin) yoga aanraden om mee te gaan op deze reis!"

Marjolijn

De opleiding van Sina was verrijkend, inspirerend en toegankelijk gemaakt voor iedereen. Ze wist een mooie balans te creëren tussen het overbrengen van theorie en het belichamen van de praktijk. De meditaties, de verdieping, het danselement, de lessen, alles wat aangereikt werd was ondersteunend aan de theorie en maakte het een hele complete ervaring van yin yoga. Sina heeft een hele mooie vorm van aanbieden die heel dicht bij haarzelf ligt en daardoor zo gemakkelijk en moeiteloos aan te nemen is. Ik zou iedereen aanraden deze opleiding te gaan volgen, of je nu van plan bent om les te gaan geven of niet, het is een cadeautje voor jezelf en een verrijking in je leven!"

Hanneke

De Yin Yoga Opleiding was een fantastisch avontuur dat ik heb ervaren als transformerend. Het is een periode geweest waarin ik veel heb geleerd over waar ik het meest van hou en mensen heb ontmoet die deze passie met mij delen. Naast het behandelen van theorie over yoga en het menselijk lichaam, is een groot deel van de opleiding persoonlijke groei. Ik heb geleerd om met meer compassie en zonder oordeel naar mezelf te kijken. Ik kijk erop terug als een onvergetelijke ervaring. Ik voel veel dankbaarheid dat ik hier deel van mocht uitmaken. Het was de beste plek om te leren hoe ik yoga kan gebruiken om mijn eigen balans te bewaren. Ik voel de energie door mijn lichaam stromen en mijn interesse en enthousiasme blijven groeien."

Karlijn

Het is een bijzondere opleiding met een liefdevolle docent. Je krijgt de ruimte om volledig jezelf te zijn en te ontwikkelen als mens en als yin yoga docent. Sina heeft de gave om in korte tijd (vanaf het eerste weekend) een veilige plek te creëren. Ze ondersteunt iedereen in zijn of haar eigen proces met haar warmte, openheid en eigenheid. Een cadeau voor jezelf, ook als je niet de ambitie hebt om docent te worden."

Sjanne

DOCENTEN

Black and White Minimalist Circle Wave Yoga Logo (3).png
DOCENTEN

Ontmoet de docenten

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Sina Bodhi

FYSIOTHERAPEUT  I  YOGATHERAPEUT I HOLISTIC COUNSELOR
MEDEOPRICHTER YOGASCHOOL NOORD

Sina Kaden

Ik ben al meer dan 20 jaar bezig met yoga, bewustwording en zelfontwikkeling. Oorspronkelijk ben ik fysiotherapeut geweest en was daarna negen jaar lang eigenaar van Yogaschool Noord in Amsterdam. Nu ligt mijn focus volledig op het doorgeven van yoga en bewustwording door middel van yoga opleidingen, lessen en familieopstellingen.

Naast diverse yoga-opleidingen (Vinyasa, Yin en Hatha) heb ik ook opleidingen gevolgd tot fysiotherapeut en yogatherapeut, waardoor ik het lichaam als een geheel zie en een diepgaand inzicht heb ontwikkeld in gezonde houding en functionele anatomie.

In de opleidingen begeleid ik je om een dieper begrip te krijgen van het menselijk lichaam, zowel anatomisch, fysiologisch als emotioneel. Zo verbind ik de eeuwenoude yogatraditie met moderne wetenschap en moedig ik je aan om bewust, met aandacht en vertrouwen in je eigen lichaam te bewegen.

Tijdens de opleidingen begeleid ik je naar een open, veilige en oordeelloze ruimte binnenin jezelf, zodat je in contact kunt komen met jezelf en je lichaam. Ik zie dit echt als een innerlijke reis om de subtiele stem van je lichaam te horen en de moed te vinden om die te volgen. Hierdoor groeit het vertrouwen in de wijsheid van je lichaam en komen nieuwsgierigheid en intuïtie tot leven. Het gaat hier niet om het bereiken van perfecte yoga-houdingen, maar om nieuwsgierigheid en het luisteren naar je eigen waarheid vanuit het moment. Mijn benadering is minder gericht op vorm, maar juist meer op gevoel en authentiek bewegen. Hiervoor integreer ik naast yoga ook ademwerk, vrije beweging, somatische oefeningen, bewegingsmeditaties, tantrische filosofie en psychologie. Het vormt een uitgewogen en holistische benadering waarin we het volledige spectrum van menselijkheid te kunnen (her)ontdekken.

Het geven van opleidingen is wat ik het liefste doe, en het is voor mij een cadeau om mensen te ondersteunen bij hun proces van docent worden.

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Bodhi Yogashala

Lisanne Jansen ~ Masterclass Meridianen

Het menselijk lichaam vind ik enorm intrigerend. Altijd al gevonden! Als fysiotherapeut heb ik gezien en ervaren wat de (on)mogelijkheden zijn van het fysieke lichaam, onwijs interessant. Naast de interesse in anatomie en fysiologie, ben ik zelf een fanatiek sporter en als sportdocent vind ik het dan ook heerlijk om een groep aan het werk te zetten. Maar, het is niet alleen het lichaam. Fysieke uitdagingen vragen om balans, focus, rust en ruimte. En zo kwam ik naast de actieve lessen en sporten in aanraking met pilates en yoga. Wat was dat een eye-opener en misschien zelfs wel een opluchting (en soms mega confronterend) om te voelen waar de grenzen liggen, fysiek en mentaal. Het heeft me zoveel gebracht en dat doet het nog steeds!

En zo begon ik mijn allereerste Vinyasa yoga opleiding bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Niet wetende, dat dit alles zou gaan veranderen! Vanuit die oefengroep is mijn bedrijf opgestart Met Lisanne in 2015. Hierna volgden meerdere opleidingen: Yin Yoga (Stillnessinyoga in Doorn), Ashtanga yoga (Rotterdam & Rishikesh, India) Primary en Intermediate series, Restorative yoga (Yogamoves in Utrecht) en met regelmaat super interessante workshop en cursussen, want het blijft gewoon het mooiste vak dat er is!

Vanaf het moment dat de yogaschool is verhuisd naar de Bloemerstraat, is de naam gewijzigd naar Bodhi Yogashala. Ondertussen twee yogascholen in Nijmegen met een geweldig team van yogadocenten en masseurs, die dagelijks hun passie doorgeven tijdens de lessen en behandelingen. 

GEÏNTERESSEERD?

GRATIS INFO SESSIE

Gratis Online Infosessie

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Bodhi Yogashala

Heb je vragen over de opleidingen en wil je graag meer informatie? Tijdens onze infoavond krijg je alle details over:

 • De structuur en opbouw van de opleiding

 • Een gedetailleerde uitleg over alle onderwerpen die aan bod komen

 • Achtergrondinformatie over de docent

 • Er is ook voldoende tijd om al je vragen te stellen

Het is heel eenvoudig om je online aan te melden voor deze infoavond. Ik kijk ernaar uit om je daar te verwelkomen.

Black and White Minimalist Circle Wave Y

Woensdag 4 september 2024

20.00 - 21.00 uur

Via Zoom

Dinsdag 16 juli 2024

20.00 - 21.00 uur

Via Zoom

Een blik werpen in het manual

Black and White Minimalist Circle Wave Yoga Logo (3).png
Black and White Minimalist Circle Wave Y

Praktische informatie

Opleiding Augustus
2024 Nijmegen

Weekend 1: 23 t/m 25 augustus 2024

Weekend 2: 13 t/m 15 september 2024

Weekend 3: 11 t/m 13 oktober 2024

Weekend 4: 25 t/m 27 oktober 2024

VOL

Tijd

Vrijdag: 16.00 - 20.00 uur

Zaterdag: 12.00 - 20.00 uur

Zondag: 11.00 - 19.00 uur

Lunch break 1 uur (Lunch is niet inbegrepen)

Kosten

In één keer: € 1349,- 

In termijnen: 4 x € 345,- 

De opleiding is vrijgesteld van BTW door Centraal Register

Kort Beroepsonderwijs

20210310102134-1.png

Start November
2024 Nijmegen

Weekend 1: 8 t/m 10 november 2024
Weekend 2: 6 t/m 8 december 2024
Weekend 3: 10 t/m 12 januari 2025 
Weekend 4: 7 t/m 9 februari 2025

Extra
datum!

Tijd

Vrijdag: 16.00 - 20.00 uur

Zaterdag: 12.00 - 20.00 uur

Zondag: 11.00 - 19.00 uur

Lunch break 1 uur (Lunch is niet inbegrepen)

Kosten

In één keer: € 1349,- 

In termijnen: 4 x € 345,- 

De opleiding is vrijgesteld van BTW door Centraal Register

Kort Beroepsonderwijs

20210310102134-1.png

Opleiding Februari 

2025 Nijmegen

Weekend 1: 28 februari, 1 & 2 maart 2025
Weekend 2: 28 t/m 30 maart 2025
Weekend 3:  11 t/m 13 april 2025
Weekend 4:  9 t/m 11 mei 2025

Tijd

Vrijdag: 16.00 - 20.00 uur
Zaterdag: 12.00 - 20.00 uur
Zondag: 11.00 - 19.00 uur

Lunch break 1 uur (Lunch is niet inbegrepen)

Kosten

In één keer: € 1349,- 

In termijnen: 4 x € 345,- 

De opleiding is vrijgesteld van BTW door Centraal Register

Kort Beroepsonderwijs

20210310102134-1.png

Algemene voorwaarden vind je hier >

Locatie

Bodhi Oost

Prins Hendrikstraat 16

6521 AW Nijmegen 

Taal

De opleiding wordt gegeven in het Nederlands. Voor sommige teksten of boeken is er (nog) geen Nederlandse vertaling beschikbaar, in dat geval werken we met Engelstalig materiaal.

Groepsgroote

Ik hecht veel waarde aan persoonlijke aandacht, daarom werk ik met een maximum van

16 personen. Tijdens de opleiding maken we gebruik van een prachtige en warme zaal, voorzien van een eigen lounge en kleedruimte.

Data en aanmelden

FAQ's

Is deze training voldoende om les te kunnen geven?

Ja, na het afronden van deze training en het ontvangen van het certificaat, heb je alle basisprincipes en tools geleerd om een prachtige en betekenisvolle les te geven. Als dit echter je eerste training is, zul je merken dat er nog veel meer te leren valt dat niet in één training van 100 uur past. 

Hoeveel huiswerk is er tussen de weekenden?

Tussen de weekenden door krijg je de mogelijkheid om je kennis en vaardigheden verder te verdiepen door middel van zelfstudie en huiswerk zoals leeswerk en (creatieve) reflectieopdrachten. We begrijpen dat het leven druk kan zijn, daarom zijn onze huiswerkopdrachten ontworpen om flexibel en haalbaar te zijn (3-4 uur per week), zodat je je opleiding kunt afstemmen op je persoonlijke verplichtingen.

Hoeveel dagen mag ik missen?

Natuurlijk hopen we dat je geen enkele dag zult missen, maar als het toch gebeurt, mag je maximaal één dag afwezig zijn. Als je meer dagen mist, bestaat de mogelijkheid om delen van het weekend via Zoom terug te kijken of te volgen, en om extra opdrachten te krijgen. Als je echter te veel dagen hebt gemist, kom je niet in aanmerking voor een certificaat.

Hoe ziet het examen eruit?

Voor het examen van de opleiding zal er een kleinere meerkeuzevragentest plaatsvinden met ongeveer 30 vragen.

Certificaat

​Na het afronden van deze lerarenopleiding (het succesvol afleggen van een schriftelijk en praktisch examen), kan je in aanmerking gekomen voor een Yoga Alliance-certificering (Geregistreerde Yogadocent).

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Sina Kaden

Vragen over de opleiding?

Heb je interesse in de opleiding en wil je meer weten?

Ik nodig je uit om een gratis kennismakingsgesprek.

Aarzel niet om me te bellen als je vragen hebt: 0620208404.

Ik kijk ernaar uit om met je te praten!

Voor de opleidingen zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.
Lees de Algemene voorwaarden hier.
Embodied Yoga is geregistreerd bij Yoga Alliance.

bottom of page