top of page
Yin Yoga Opleiding in Nijmegen en Vinyasa Yoga Opleiding in Asterdam, zwangerschapsyoga,

OPLEIDING 100 UUR

Yin Yoga
Opleiding

Voel je de wens om meer te leren over de transformerende en helende werking van Yin Yoga? Of wil je jouw passie en liefde voor Yin Yoga delen met anderen?

Deze opleiding biedt je alle benodigde tools en inspiratie om Yin Yoga op een veilige en ontspannen manier te beoefenen en aan anderen over te dragen.

Embrace the Yin Within:
Deepen Your Practice & Teach

Black and White Minimalist Circle Wave Y
Black and White Minimalist Circle Wave Y

 Met onze uitgebreide 100 uur durende opleiding nemen we je mee op een transformerende en helende reis naar je innerlijke wereld. Dit is een reis van overgave, acceptatie en zelfontdekking, waarbij we samen houdingen verkennen die je uitdagen, maar ook transformeren. We nemen de tijd om de subtiele nuances van Yin houdingen te verkennen en duiken diep in de functionele en energetische anatomie. We delen de kunst van ademhalingstechnieken en verkennen de inspirerende filosofische achtergrond van Yin Yoga. We richten ons op de holistische aspecten van Yin Yoga, inclusief de emotionele en energetische lagen. Dit alles stelt je in staat om niet alleen je eigen beoefening te verdiepen, maar ook om anderen op een veilige manier te begeleiden op hun eigen pad van rust en ontspanning. 

Yin Yoga Opleiding in Nijmegen en Vinyasa Yoga Opleiding in Asterdam, zwangerschapsyoga
Black and White Minimalist Circle Wave Y

Fundamenten van de opleiding

De opleiding is verdeeld over 4 weekenden. Elk weekend staat in het teken van specifieke aspecten van Yin Yoga, waardoor je voldoende tijd hebt om de inhoud te absorberen en jezelf te verdiepen in de praktijk. Hieronder vind je de belangrijkste pijlers van de opleiding:

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Bodhi Yogashala Yin props

Yin houdingen

In onze Asana Lab sessies gaan we 25 bekende Yin asanas grondig bespreken en onderzoeken, zodat je een diepgaand begrip krijgt van elke asana. Je leert:

 • Welke spieren je in de houding rekt

 • Waar compressie voelbaar is

 • Welke meridianan gestimuliert worden 

 • Hoe je de houding goed kan instruieren

 • Gebruik van props om de asanas nog dieper te ervaren en het lichaam te ondersteunen

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Bij ons staat authenticiteit binnen het docentschap centraal. Samen ontdekken we wat de basisprincipes van Yin Yoga, zoals loslaten, overgave, ontspanning, vertrouwen, compassie en mindfulness, voor jou betekenen. Je leert hoe je deze principes in jouw docentschap kunt belichamen en integreren, zodat je een veilige, warme en liefdevolle ruimte kunt creëren voor jezelf en je toekomstige studenten. Dit doen we door de rijke inzichten van de yogafilosofie te combineren met zelfonderzoek (inquiries) om jouw unieke lesgeefstijl te ontwikkelen.

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Meridian en chakra leer

Meridian & chakra leer

Samen ontdekken we de fascinerende wereld van meridianen en chakra's. Leer hoe Yin Yoga de meridianen stimuleert en de energie in je lichaam laat stromen. Dit biedt je de mogelijkheid om op een diepgaande manier met de subtiele energieën in je lichaam te werken. Je leert:

 •  7 chakra's, de theorie en psychologie 

 • Meridianan

 • 5 elementen theorie uit de TCM

 • Chi energie

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Functionele Anatomie

Functionele anatomie

Samen gaan we het lichaam in al zijn facetten verkennen, zodat je een stevige basis hebt om zowel je eigen lichaam als dat van je studenten te begrijpen. Dit inzicht helpt je om de yoga practice aan te passen aan ieders individuele behoeften en mogelijkheden. Je leert: 

 • Botten en gewrichten met variaties

 • Opbouw spieren en belangrijke spiergroepen

 • Bindweefsel (fascia)

 • Veelvoorkomende blessures en andere fysieke beperkingen en aanpassingen in houdingen

 • Lichamen lezen

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Polyvagal therie en zenuwstelsel

Zenuwstelsel

In de theorie sessies duiken we dieper in de Polyvagal theorie, ontwikkeld door Dr. Stephen Porges, die onderzoekt hoe ons autonome zenuwstelsel reageert op stress/triggers en veiligheid. We verkennen hoe stress en gevoelens van overweldiging ons zenuwstelsel beïnvloeden en ontdekken hoe Yin Yoga een krachtig hulpmiddel kan zijn om hiermee om te gaan.

Je leert hoe je de principes van de polyvagale theorie kunt integreren in jouw yogalessen en hoe je een veilige en ondersteunende ruimte kunt creëren voor jouw studenten. Met deze waardevolle kennis ben je in staat om jouw studenten te begeleiden naar een diepere ontspanning en je zult hen ondersteunen bij het vinden van veiligheid en vertrouwen in hun eigen lichaam en geest.

Black and White Minimalist Circle Wave Yoga Logo (3).png
Black and White Minimalist Circle Wave Yoga Logo (3).png
Black and White Minimalist Circle Wave Yoga Logo (3).png
Yin Yoga opleiding yoga filosofie

Yoga filosofie

We nemen je mee op een reis door de yogafilosofie en geschiedenis van (yin)yoga. Hierbij behandelen we onder andere:

 • Geschiedenis van (yin)yoga

 • Yin & Yang-theorie

 • Kosha's

 • Klassieke yogavormen

 • Klesha's (obstakels)

Yin Yoga Opleiding Nijmegen teaching skills

Teaching skills

Tijdens deze opleiding leer je uiteraard veel over teaching skills. Hierbij komt aan bod:

 • Sequencing en het opbouwen van doordachte en evenwichtige yogales

 • Ontdekken van didactiek en pedagogiek, waardoor je jouw lessen op een duidelijke en begrijpelijke manier kunt overbrengen aan je studenten

 • Fundamenten van een beginnersles

 • Praktische tips voor timemanagement en het stellen van prioriteiten

 • Gebruik van stilte en woordkeuze

 • De waarde van pauzes tussen de   houdingen om te integreren en ondersteunen

 • Het verweven van thema's 

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Adem en meditatie

Adem en meditatie

Tijdens de opleiding ontwikkel je een diep begrip van hoe adem en meditatie bijdragen aan fysieke, mentale en emotionele ontspanning en welzijn.

We verkennen de invloed van de ademhaling op ons zenuwstelsel en leren hoe je met behulp van ademtechnieken een gevoel van diepe ontspanning en kalmte kunt creëren, zowel in je eigen practice als in je lessen. Meditatie is een krachtige tool om de geest te kalmeren en in het hier en nu te zijn. We leren verschillende meditatievormen en je krijgt handvatten om zelf meditaties te begeleiden.

Ontdek de kunst van vertraging,
het vinden van stilte
en het herstellen van evenwicht in lichaam en geest.

Voor wie is deze opleiding?

Of je nu nieuw bent in de wereld van yoga of al ervaring hebt, deze opleiding is voor iedereen die nieuwsgierig is naar Yin Yoga. Het is een fantastische kans om jezelf verder te ontwikkelen en je kennis te verruimen. Misschien wil je meer leren over het menselijk lichaam en de Yin houdingen, of ben je op zoek naar persoonlijke groei, of voel je de drang om je liefde voor Yin Yoga door te geven? Wat je reden ook is, je bent van harte welkom. En het is helemaal oké als je niet super lenig bent. Alle lichamen zijn welkom. Het enige wat we van je vragen, is een open en nieuwsgierige houding en de wil om te leren.

Yin Yoga Opleiding Nijmegen voor wie
Black and White Minimalist Circle Wave Yoga Logo (3).png

DOCENTEN

Ontmoet de docenten

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Sina Bodhi

FYSIOTHERAPEUT  I  YOGATHERAPEUT I  HOLISTIC COUNSELOR
MEDEOPRICHTER YOGASCHOOL NOORD

Sina Kaden

Yoga is al 20 jaar lang een essentieel onderdeel van mijn leven. Het is voor mij een ontdekkingsreis naar innerlijke vrijheid, zelfontwikkeling en het volledig omarmen van het huidige moment, met al zijn nuances, om te genieten van het leven in al zijn facetten.

Naast diverse yoga-opleidingen (Vinyasa, Yin en Hatha) heb ik ook opleidingen gevolgd tot fysiotherapeut en yogatherapeut. Hierdoor zie ik het lichaam als een geheel en heb ik diepgaand inzicht ontwikkeld in een gezonde houding en functionele anatomie. In mijn lessen, workshops en trainingen begeleid ik je om een dieper begrip te krijgen van het menselijk lichaam, zowel anatomisch, fysiologisch als emotioneel. Zo verbind ik de eeuwenoude yogatraditie met moderne wetenschap. Met deze kennis moedig ik je aan om bewust, met aandacht en vertrouwen in je eigen lichaam te bewegen.

In 2014 was ik medeoprichter van Yogaschool Noord in Amsterdam. Na een periode van 8 jaar waarin ik mijn bedrijf succesvol heb laten groeien, heb ik besloten om begin 2023 uit het bedrijf te stappen, om me volledig te concentreren op het geven van opleidingen. Gelukkig ben ik nog steeds verbonden aan Yogaschool Noord, waar ik met veel plezier de Creative Vinyasa Opleiding verzorg.

Mijn lessen zijn gevarieerd en creatief, waarbij de nadruk ligt op "embodied", mindfulness en de ademhaling om de aanwezigheid in het hier-en-nu te verdiepen. Voor mij voelt het geven van yin yogalessen als een geschenk, en de beoefening opent een deur naar binnen, waar ruimte ontstaat om te voelen en te zijn met wat er is.

Het geven van opleidingen is wat ik het liefste doe. Het is voor mij een cadeau om mensen te ondersteunen bij het proces van docent worden en zoektocht naar een authentiek, oprecht en vrij leven.

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Bodhi Yogashala

Lisanne Jansen ~ Masterclass Meridianen

Het menselijk lichaam vind ik enorm intrigerend. Altijd al gevonden! Als fysiotherapeut heb ik gezien en ervaren wat de (on)mogelijkheden zijn van het fysieke lichaam, onwijs interessant. Naast de interesse in anatomie en fysiologie, ben ik zelf een fanatiek sporter en als sportdocent vind ik het dan ook heerlijk om een groep aan het werk te zetten. Maar, het is niet alleen het lichaam. Fysieke uitdagingen vragen om balans, focus, rust en ruimte. En zo kwam ik naast de actieve lessen en sporten in aanraking met pilates en yoga. Wat was dat een eye-opener en misschien zelfs wel een opluchting (en soms mega confronterend) om te voelen waar de grenzen liggen, fysiek en mentaal. Het heeft me zoveel gebracht en dat doet het nog steeds!

En zo begon ik mijn allereerste Vinyasa yoga opleiding bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Niet wetende, dat dit alles zou gaan veranderen! Vanuit die oefengroep is mijn bedrijf opgestart Met Lisanne in 2015. Hierna volgden meerdere opleidingen: Yin Yoga (Stillnessinyoga in Doorn), Ashtanga yoga (Rotterdam & Rishikesh, India) Primary en Intermediate series, Restorative yoga (Yogamoves in Utrecht) en met regelmaat super interessante workshop en cursussen, want het blijft gewoon het mooiste vak dat er is!

Vanaf het moment dat de yogaschool is verhuisd naar de Bloemerstraat, is de naam gewijzigd naar Bodhi Yogashala. Ondertussen twee yogascholen in Nijmegen met een geweldig team van yogadocenten en masseurs, die dagelijks hun passie doorgeven tijdens de lessen en behandelingen. Echt geweldig!

Black and White Minimalist Circle Wave Yoga Logo (3).png

GEÏNTERESSEERD?

Gratis Online Infosessie

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Bodhi Yogashala

Heb je vragen over onze opleidingen en wil je graag meer informatie? Tijdens onze infoavond krijg je alle details over:

 • De structuur en opbouw van de opleiding

 • Een gedetailleerde uitleg over alle onderwerpen die aan bod komen

 • Interessante achtergrondinformatie over onze docenten

 • Er is ook voldoende tijd om al je vragen te stellen

Het is heel eenvoudig om je online aan te melden voor deze infoavond. We kijken ernaar uit om je daar te verwelkomen

Woensdag 4 oktober | 20.00 - 21.00 uur | Via Zoom

Maandag 6 november | 20.00 - 21.00 uur | Via Zoom

Black and White Minimalist Circle Wave Y

Inkijk in de Yoga Manual 

Black and White Minimalist Circle Wave Yoga Logo (3).png

Praktische informatie

Black and White Minimalist Circle Wave Y

Data

Weekend 1: 26 t/m 28 januari 2024

Weekend 2: 23 t/m 25 februari 2024

Weekend 3: 22 t/m 24 maart 2024

Weekend 4: 12 t/m 14 april 2024

Taal

De opleiding wordt gegeven in het Nederlands. Voor sommige teksten of boeken is er (nog) geen Nederlandse vertaling beschikbaar, in dat geval werken we met Engelstalig materiaal.

Tijden

Vrijdag: 17.00 - 21.00 uur

Zaterdag en zondag: 12.00 - 20.00 uur

Lunch break 1 uur (De lunch is niet inbegrepen)

Groepsgroote

Bij ons hechten we veel waarde aan persoonlijke aandacht, daarom werken we met een maximum van 16 personen. Tijdens de opleiding maken we gebruik van een prachtige en warme zaal, voorzien van een eigen lounge en kleedruimte.

Locatie

Bodhi Oost

Prins Hendrikstraat 16

6521 AW Nijmegen 

Je kunt de algemene voorwaarden voor de opleiding hier vinden 

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Sina Kaden

Vragen over de opleiding?

Heb je interesse in de opleiding en wil je meer weten?

Ik nodig je uit om een gratis kennismakingsgesprek.

Aarzel niet om me te bellen als je vragen hebt: 0620208404.

Ik kijk ernaar uit om met je te praten!

bottom of page