top of page

Sina Kaden

Ik ben een yoga docent en trainer met 20+ jaren ervaring en het is mijn missie om de diepte van yoga door te geven.

Over mij

My personal yoga journey

What is important to me and what do I believee in?

My personal journey to yoga

how my practise has deveoped

Important influences

what i believe/my vision/whats important to me

WHat you can expact

first yoga, than personal development 

from extrem workshops with much catharsis to breaktrough to feel and now to more subtile and integrative practise such as inquirty

 

important words: self regulation, tool that is accesible and you are independant, fully expressing, moveing from withing, having choice, trauma informed, sve spave to feel and heel, trusdt, curiosity, love for the truth, ceremnie and ritual, in this together, even it is an individual practse, wijsheid van het lichaam, diep lusiteren naar binnen, surrende and acceptance, non lineare bewegingien, playful, onderzoeken, etc.

 

 

Ik ben voor de eerste jaren van mijn leven opgegroeid in Oost-Duitsland (DDR). De DDR was een socialistische staat die werd gedomineerd door controle en angst. Er heerste een cultuur van zwijgen en mensen waren vaak terughoudend om openlijk te spreken over hun persoonlijke leven, gedachten of problemen uit angst voor negatieve repercussies.

Hoewel mijn ouders liefdevol waren, heft het zwijgen veel invloed gehad op mijn waarneming van de wereld.

Na de verhuizing naar West-Duitsland gingen mijn ouders scheiden en heeft mijn vader een nieuwe partner gevonden.Zij spelde een belangrijke rol in mijn proces van het leren uitspreken en verwoorden van mijn gevoelens en verlangens. Dit heeft iets in mij wakker gemaakt wat ik niet meer wilde loslaten, mijn zoektocht naar de liefde voor echtheid en authenticiteit.

Op jonge leeftijd had ik een passie voor bewegen, dansen en sporten, waardoor ik al vroeg in aanraking kwam met yoga. Al meer dan 20 jaar is yoga een essentieel onderdeel van mijn leven en heeft me geleerd om in contact te zijn met mezelf, met de wijsheid van mijn lichaam en hart. Yoga gaat voor mij niet om een perfecte houding, maar is een reis naar zelfontdekking en vrijheid. Het stelt me in staat om me volledig te omarmen in het moment en te genieten van het leven in al zijn facetten.

Om mijn passie voor bewegen verder te verdiepen, besloot ik fysiotherapie te studeren in Amsterdam. Deze studie bood mij een stevig fundament voor mijn yoga-opleidingen in Vinyasa, Yin, Zwangerschaps en Hatha Yoga.

Ik wilde yoga graag verbinden met fysiotherapie, en daarom koos ik ervoor om ook een intensieve 500-uur durende yoga therapieopleiding in Thailand te volgen. Dit gaf me een diepgaand holistisch begrip in het menselijk lichaam, zowel anatomisch, energetisch als emotioneel en spiritueel. Ik verbind de eeuwenoude yogatraditie met moderne wetenschappelijke kennis en moedig mijn studenten aan om bewust, met aandacht en vertrouwen in hun eigen lichaam te bewegen.

Door een periode van paniek aanvallen heb ik me naast yoga de afgelopen 15 jaar ook verdiept in diverse vormen van persoonlijke ontwikkeling en heeft geleid naar veel inspirerende spirituele en therapeutische workshops en trainingen.

Vooral de groepen die meditatie en therapie combineerden waren een grote bron van inspiratie en ook een uitdaging om achter mijn maskers en patronen te kijken. 

Bovendien hebben Inquiries (Diamond Approach, Almas) een enorme invloed gehad om spiritualiteit en bewustwording ook "off the yogamat" in het echte leven te verwortelen. Soms wordt yoga ook als een form van antidepressie gebruikt om je beter te voelen, en dan de echte gevoelens met spirituele worden te verdekken. Inquiry heeft me geholpen om echt te voelen wat er op elk moment gebeurt om zo mijn innerlijke belevingswereld en bewustzijn te vergroten. Vaak gaan we snel voorbij aan alles wat er speelt. Ik ben dankbaar dat ik de afgelopen jaren steeds meer heb kunnen verdragen om ruimte te hebben dingen te doorvoelen.

 

Andere belangrijke bronnen van inspiratie en invloed op mijn yoga pad waren de polyvagaaltheorie en fascia yoga.

De polyvagaaltheorie, ontwikkeld door Dr. Stephen Porges, onderzoekt de verbinding tussen ons zenuwstelsel, ons gedrag en onze emoties. Het benadrukt het belang van veiligheid en vertrouwen in het lichaam om het welzijn te bevorderen en stress en spanning te verminderen. Ik heb daardoor nog beter de signalen van mijn lichaam leren lezen en respecteren en accepteren. Het lichaam ligt niet en ons hoofd probeert dan een situatie cognitief te begrijpen, maar het lichaam heeft zijn eigen wijsheid om te vertellen hoe het echt om jezelf staat. 

Ik combineer de wijsheid van yoga met de inzichten van de polyvagaaltheorie om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren voor je yogabeoefening.

Door de opleiding van Fascia yoga en Anatomy Trains in Motion (Tom Meyers) ging een nieuwe wereld voor mij open. In traditionele yogastijlen richten we ons vaak op lineaire bewegingen en statische houdingen. Fascia yoga nodigt je uit om te experimenteren en spelen met vloeiende, spiraalvormige en multidimensionale bewegingen. Door bewust te bewegen in verschillende richtingen en vlakken activeren we de veerkracht en elasticiteit van het fasciale netwerk, waardoor het meer vitaliteit en flexibiliteit krijgt. Het loslaten van starre bewegingspatronen en het omarmen van non-lineaire bewegingen helpt om spanning en blokkades in je lichaam op te lossen. Dit brengt niet alleen verlichting van fysieke pijn, maar opent ook de deur naar een diepere bewustwording van je lichaam en een gevoel van vrijheid en expansie. Hiermee was de grondsteen gemaakt voor meer embodied yoga.

Tussen 2015 en 2023 heb ik samen met mijn collega en vriendin Esther van Voorst Yogaschool Noord in Amsterdam opgebouwd en beheerd. Het was een buitengewone periode van ondernemen, leren en persoonlijke groei. In 2023 besloot ik uit het bedrijf te stappen, omdat ik de behoefte voelde om meer ruimte te creëren voor het geven van opleidingen en eenvoud in mijn leven na te streven.

Mijn lessen zijn beïnvloed door mijn achtergrond van fysiotherapie, yoga- en bewegingsopleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Voor mij is het belangrijk dat de les een reis naar binnen is, waarin je door een veilige en open ruimte de mogelijk krijgt om te voelen, te ontdekken en in contact kan komen met jezelf. 

Ik werk met thema's in mijn lessen, die door ademhalingen, oefeningen uit yoga, qigong, fascia yoga, dans en andere tradities en meditaties belichaamd worden. 

Mijn lessen zijn vloeiend, met de nadruk op het verkennen van het lichaam en het creëren van creatieve flows, mindfulness en ademhaling om de aanwezigheid in het hier en nu te verdiepen.

Ik nodig je van harte uit om samen met mij op deze reis van zelfontdekking en innerlijke groei te gaan. Laten we ons lichaam, hart en geest verbinden en de wijsheid van het lichaam omarmen. Samen kunnen we bouwen aan vrijheid, authenticiteit en vreugde.

Mijn achtergrond 

~ Opleiding tot fysiotherapeut | European School of Physiotherapy | Nederland

~ Holistic counseling opleiding (essence work) | Working with people | Italy/England
~ Polyvagale theorie - Neurobiologie van gevoelens van veiligheid | Heleen Grooten 
~ Essence Training 
| UTA Keulen | Duitsland 

~ Adem-, bewustwording- en ontspanningsoefeningen | Proeduction | Nederland

YOGA & MOVEMENT TRAININGS

~ Vinyasa yoga 200 uur | The Sanctuary at Two Rivers | Cost Rica
~ Hatha yoga Sivananda Yoga 200 uur  | Yoga Vidya Ashram | Duitsland
~ Yin Yoga opleiding Jose en Esther Scheen | Nederland
~ Yoga Therapie 500 uur | Agama Yoga | Thailand
~ 3‑Month Sadhana Retreat Scandinavian Yoga and Meditation School | Zweden

~ Zwangerschapsyoga 50 uur | Yogaschool Noord | Nederland
~ Yoga bij stress & burnout Yoga Vidya Ashram | Duitsland
~ Fascia Yoga | met Amiena Zyller | Nederland
~ Anatomy Trains in Motion | Anatomy Trains | Nederland
~ Ayurveda opleiding 1 maand intensief | India

~ Thai Massage Sunshine network | Thailand
~ Zwangerschapsmassage | Joyce Hoek-Pula | Nederland
~ Workshops en retreats van Julie Martin, Beta Lisboa, Mark Walsh
 

 

sina1.jpeg

Laatste series die ik gebingewatched heb?

TED LASSO
Black and White Minimalist Circle Wave Y

Mijn favoriet reisland?

PORTUGAL
Black and White Minimalist Circle Wave Yoga Logo (3)_edited_edited.png

Kinderen?

NOG NIET, MAAR WE ZIJN BEZIG
Black and White Minimalist Circle Wave Y
Black and White Minimalist Circle Wave Yoga Logo (3)_edited_edited.png
Black and White Minimalist Circle Wave Y

Proudest accomplishment?

YOGASCHOOL NOORD OPRICHTEN
Black and White Minimalist Circle Wave Y

Meest kostbare bezitting?

ONZE HOND TED
Black and White Minimalist Circle Wave Y

Mijn taal van liefde?

AANRAKING & QUALITY TIME
Black and White Minimalist Circle Wave Y

Wat zou ik tegen mijn jongere zelf zeggen?

DAT ZE HET NIET ALLEEN HOEFT TE DOEN
Black and White Minimalist Circle Wave Y

Wat is voor mij echt belangrijk?

BETEKENISVOLLE RELATIES, EERLIJKHEID, 
DIEPE VERBINDING, INQUIRY, 
ZELFONDERZOEK, VRIJHEID
Black and White Minimalist Circle Wave Y

What brings me joy?

DANSEN, MET TED SPELEN, TEACHING,
BUITEN ZIJN, LACHEN MET VRIENDEN
bottom of page