top of page
jonathan-borba-GpfRAzKjngw-unsplash_edited.jpg

NIJMEGEN

5 - DAAGSE OPLEIDING

Zwangerschapsyoga
Opleiding

Voel je de wens om vrouwen te begeleiden tijdens hun reis door zwangerschap en bevalling? Wil je hen begeleiden om hen in harmonie te brengen met de natuurlijke processen van het vrouwelijk lichaam? Dan is onze opleiding tot Docent Zwangerschapsyoga precies wat je zoekt!

Mindful pregnancy:
Nurturing the mother and baby

Black and White Minimalist Circle Wave Y
Black and White Minimalist Circle Wave Y

   Tijdens de Zwangerschapsyoga Opleiding verkennen we de kracht van Yoga in het bevorderen van een ontspannen en natuurlijke zwangerschap en geboorte. We duiken dieper in verschillende aspecten, zoals ademhalingstechnieken, meditatie en visualisaties, die dienen als ondersteuning gedurende deze bijzondere fase. Samen onderzoeken we de diverse fases van de zwangerschap en krijgen we inzicht in de veranderingen die plaatsvinden in het lichaam. Gedurende de vijfdaagse opleiding delen we praktische technieken om te helpen ontspannen, mindful te zijn en soepel te bewegen. Dit biedt een ideale gelegenheid om te leren hoe je de zwangeren tijdens deze reis met vertrouwen kunt ondersteunen.

Image by Chayene Rafaela
Black and White Minimalist Circle Wave Y

Basis van de opleiding

Image by Otto Norin

Bekken anatomie

We verkennen de anatomie van het bekken tijdens de zwangerschap en het belang van een gezonde bekkenbodem. Je leert hoe je met specifieke oefeningen de bekkenbodem kunt versterken en ontspannen. Deze kennis stelt je in staat om vrouwen optimaal te begeleiden bij het behouden van stabiliteit, comfort en mobiliteit tijdens hun zwangerschap en bevalling.

Image by Darius Bashar

Ademhalingstechnieken

We verkennen het belang van de ademhaling tijdens de zwangerschap en bevalling en hoe bewust ademen  ontspanning bevordert en emotionele en mentale rust kan brengen. Door ademhalingstechnieken te leren, kunnen vrouwen beter omgaan met pijn en spanning. 

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Polyvagal therie en zenuwstelsel

Zenuwstelsel

We leggen veel nadruk op het belang van bewustwording van veiligheid en het reguleren van het  zenuwstelsel tijdens de zwangerschap en bevalling. Een kalme en ontspannen geest essentieel is voor het welzijn en basisvertrouwen van zowel moeder als baby. Door middel van specifieke ademhalingstechnieken, mindfulness-oefeningen en zachte beweging, helpen we vrouwen om hun zenuwstelsel te reguleren en zich veilig en geborgen te voelen tijdens deze belangrijke fase in hun leven.  Met deze waardevolle kennis ben je in staat om jouw studenten te begeleiden naar een diepere ontspanning en je zult hen ondersteunen bij het vinden van veiligheid en vertrouwen in hun eigen lichaam en geest.

Cat Cow Pose

Zonnegroet variatie

Je leert een aangepaste versie van de Zonnegroet die specifiek is ontworpen voor zwangere vrouwen. Deze aangepaste versie combineert zachte stretches en vloeiende bewegingen om het lichaam te versterken, de flexibiliteit te vergroten en de energie te stimuleren.

bab5e98dfc93806345e666d772be7928.jpg

Natuurlijk bevallen

We verkennen de bevalling, inclusief het verloop van de bevalling, verschillende baringshoudingen en natuurlijke pijnbestrijdingstechnieken. We bieden een diepgaand begrip van de verschillende fasen van de bevalling, waardoor vrouwen zich bewust kunnen worden van wat ze kunnen verwachten en hoe ze zich hierop kunnen voorbereiden. Daarnaast leren we een scala aan baringshoudingen die het comfort en de efficiëntie tijdens de bevalling kunnen verbeteren, en hoe deze houdingen kunnen bijdragen aan een soepele geboorte. Bovendien delen we effectieve technieken voor natuurlijke pijnverlichting, zoals ademhalingsoefeningen, massage en ontspanningstechnieken, om vrouwen te helpen omgaan met de uitdagingen van de bevalling op een natuurlijke en ondersteunende manier. Met deze kennis kunnen onze studenten vrouwen begeleiden naar een bevalling die gebaseerd is op vertrouwen, empowerment en de kracht van het vrouwelijk lichaam.

Black and White Minimalist Circle Wave Yoga Logo (3).png
Black and White Minimalist Circle Wave Yoga Logo (3).png
Black and White Minimalist Circle Wave Yoga Logo (3).png
93af5f3f2e9a48b005d684eab5cec1b2.jpg

Verschillende fases van de zwangerschap

We bestuderen uitvoerig de fysieke veranderingen en klachten die plaatsvinden tijdens elk trimester van de zwangerschap.

Door deze uitgebreide benadering ben je goed voorbereid om zwangere vrouwen te begeleiden tijdens elke fase van hun zwangerschap, met begrip voor de unieke behoeften en uitdagingen die elke trimester met zich meebrengt.

jonathan-borba-TBu18BeSM9A-unsplash.jpg

Meditaties, affirmaties en visualisaties

We ontdekken de kracht van meditaties, affirmaties en visualisaties. Deze holistische benaderingen bieden niet alleen rust en ontspanning, maar helpen ook bij het creëren van een positieve mindset en het versterken van het vertrouwen van aanstaande moeders. Door middel van geleide meditaties kunnen vrouwen dieper in contact komen met zichzelf en hun baby, terwijl affirmaties hen aanmoedigen om te geloven in hun eigen kracht en capaciteiten. Visualisaties stellen hen in staat om zich een positieve geboorte-ervaring voor te stellen en zich mentaal voor te bereiden op de bevalling. 

jonathan-borba-4ybnL5HtBQ4-unsplash.jpg

Yoga asanas met variaties en sequencing

We eren hoe je geschikte asana's kunt selecteren die veilig zijn tijdens de zwangerschap en hoe je gebalanceerde zwangerschapsyogalessen kunt samenstellen. We bestuderen zorgvuldig welke yogahoudingen het meest gunstig zijn voor zwangere vrouwen, rekening houdend met hun veranderende lichaam en eventuele fysieke beperkingen. 

Voor wie is deze opleiding?

Deze Zwangerschapsyoga Opleiding is voor zowel yogadocenten als (toekomstige) moeders die zwangere vrouwen willen begeleiden, en die willen leren hoe yoga hen kan helpen ontspanning te ervaren tijdens de zwangerschap en bij de aanstaande geboorte van hun kindje.

Deze opleiding is voorzien van de essentiële tools om op een veilige en competente manier yogales te geven aan zwangere vrouwen. De basisvaardigheden van lesgeven worden niet behandeld tijdens de Zwangerschapsyoga Opleiding, maar worden uitgebreid behandeld en geoefend in een 200 uur durende Yoga Opleiding.

Wil je een voorproefje? Schrijf je dan in voor een van de zwangerschapsyogalessen van Sina.

Image by Elijah Hiett
Black and White Minimalist Circle Wave Yoga Logo (3).png

DOCENTEN

Ontmoet de docenten

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Sina Bodhi

FYSIOTHERAPEUT  I  YOGATHERAPEUT I HOLISTIC COUNSELOR
MEDEOPRICHTER YOGASCHOOL NOORD

Sina Kaden

Yoga is al 20 jaar lang een essentieel onderdeel van mijn leven. Het is voor mij een ontdekkingsreis naar innerlijke vrijheid, zelfontwikkeling en het volledig omarmen van het huidige moment, met al zijn nuances, om te genieten van het leven in al zijn facetten.

Naast diverse yoga-opleidingen (Vinyasa, Yin en Hatha) heb ik ook opleidingen gevolgd tot fysiotherapeut en yogatherapeut. Hierdoor zie ik het lichaam als een geheel en heb ik diepgaand inzicht ontwikkeld in een gezonde houding en functionele anatomie. In de opleiding begeleid ik je om een dieper begrip te krijgen van het menselijk lichaam, zowel anatomisch, fysiologisch als emotioneel. Zo verbind ik de eeuwenoude yogatraditie met moderne wetenschap. Met deze kennis moedig ik je aan om bewust, met aandacht en vertrouwen in je eigen lichaam te bewegen. In 2014 was ik medeoprichter van Yogaschool Noord in Amsterdam. Na een periode van 9 jaar waarin ik mijn bedrijf succesvol heb laten groeien, heb ik besloten om begin 2023 uit het bedrijf te stappen, om me volledig te concentreren op het geven van opleidingen. 

Mijn lessen zijn gevarieerd en creatief, waarbij de nadruk ligt op om de aanwezigheid in het hier-en-nu te verdiepen. 

Het geven van opleidingen is wat ik het liefste doe. Het is voor mij een cadeau om mensen te ondersteunen bij het proces van docent worden en zoektocht naar een authentiek, oprecht en vrij leven.

Black and White Minimalist Circle Wave Yoga Logo (3).png

GEÏNTERESSEERD?

Gratis Online Infosessie

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Bodhi Yogashala

Heb je vragen over de opleidingen en wil je graag meer informatie? Tijdens onze infoavond krijg je alle details over:

  • De structuur en opbouw van de opleiding

  • Een gedetailleerde uitleg over alle onderwerpen die aan bod komen

  • Achtergrondinformatie over de docent

  • Er is ook voldoende tijd om al je vragen te stellen

Het is heel eenvoudig om je online aan te melden voor deze infoavond. Ik kijk ernaar uit om je daar te verwelkomen.

Black and White Minimalist Circle Wave Y

Woensdag 27 maart 2024 | 20.00 - 21.00 uur | Via Zoom

Praktische informatie

Opleiding Oktober
2024Nijmegen

VOL

Weekend 1: 11 t/m 13 oktober 2024

Weekend 2: 8 t/m 10 november 2024

Weekend 3: 6 t/m 8 december 2024

Weekend 4: 10 t/m 12 januari 2025

Tijd

Vrijdag: 16.00 - 20.00 uur

Zaterdag: 12.00 - 20.00 uur

Zondag: 11.00 - 19.00 uur

Lunch break 1 uur (De lunch is niet inbegrepen)

Kosten

In één keer: € 1349,- 

In termijnen: 4 x € 345,- 

De opleiding is vrijgesteld van BTW door Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

20210310102134-1.png

Algemene voorwaarden vind je hier >

Opleiding Februari 

2025 Nijmegen

Weekend 1: 28 februari, 1 & 2 maart 2025
Weekend 2: 28 t/m 30 maart 2025
Weekend 3:  11 t/m 13 april 2025
Weekend 4:  9 t/m 11 mei 2025

Tijd

Vrijdag: 16.00 - 20.00 uur
Zaterdag: 12.00 - 20.00 uur
Zondag: 11.00 - 19.00 uur

Lunch break 1 uur (De lunch is niet inbegrepen)

Kosten

In één keer: € 1349,- 

In termijnen: 4 x € 345,- 

De opleiding is vrijgesteld van BTW door Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

20210310102134-1.png

Locatie

Bodhi Oost

Prins Hendrikstraat 16

6521 AW Nijmegen 

Taal

De opleiding wordt gegeven in het Nederlands. Voor sommige teksten of boeken is er (nog) geen Nederlandse vertaling beschikbaar, in dat geval werken we met Engelstalig materiaal.

Groepsgroote

Ik hecht veel waarde aan persoonlijke aandacht, daarom werk ik met een maximum van

16 personen. Tijdens de opleiding maken we gebruik van een prachtige en warme zaal, voorzien van een eigen lounge en kleedruimte.

FAQ's

Is deze training voldoende om les te kunnen geven?

Ja, na het afronden van deze training en het ontvangen van het certificaat, heb je alle basisprincipes en tools geleerd om een prachtige en betekenisvolle les te geven. Als dit echter je eerste training is, zul je merken dat er nog veel meer te leren valt dat niet in één training van 100 uur past. 

Hoeveel huiswerk is er tussen de weekenden?

Tussen de weekenden door krijg je de mogelijkheid om je kennis en vaardigheden verder te verdiepen door middel van zelfstudie en huiswerk zoals leeswerk en (creatieve) reflectieopdrachten. We begrijpen dat het leven druk kan zijn, daarom zijn onze huiswerkopdrachten ontworpen om flexibel en haalbaar te zijn (3-4 uur per week), zodat je je opleiding kunt afstemmen op je persoonlijke verplichtingen.

Hoeveel dagen mag ik missen?

Natuurlijk hopen we dat je geen enkele dag zult missen, maar als het toch gebeurt, mag je maximaal één dag afwezig zijn. Als je meer dagen mist, bestaat de mogelijkheid om delen van het weekend via Zoom terug te kijken of te volgen, en om extra opdrachten te krijgen. Als je echter te veel dagen hebt gemist, kom je niet in aanmerking voor een certificaat.

Hoe ziet het examen eruit?

Voor het examen van de opleiding dien je zelf twee yogalessen uit te schrijven en in te leveren. Daarnaast zal er een kleinere meerkeuzevragentest plaatsvinden met ongeveer 30 vragen.

Certificaat

​Na het afronden van deze lerarenopleiding (het succesvol afleggen van een schriftelijk en praktisch examen), kan je in aanmerking gekomen voor een Yoga Alliance-certificering (Geregistreerde Yogadocent).

Yin Yoga Opleiding Nijmegen Sina Kaden

Vragen over de opleiding?

Heb je interesse in de opleiding en wil je meer weten?

Ik nodig je uit om een gratis kennismakingsgesprek.

Aarzel niet om me te bellen als je vragen hebt: 0620208404.

Ik kijk ernaar uit om met je te praten!

Voor de opleidingen zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.
Lees de Algemene voorwaarden hier.
Embodied Yoga is geregistreerd bij Yoga Alliance.

bottom of page