top of page
Yoga Stress Relief Yoga Cursus Burnout

4-WEEKSE CURSUS

Stress Relief
Yoga Cursus

Heb je te maken met burnout, stress en vermoeidheid? Voel je je snel overprikkeld en uitgeput en ben je op zoek naar echte ontspanning? 

Deze cursus helpt je om weer in balans te komen en je veerkracht te herstellen.

In deze 4-weekse cursus verkennen we samen de bronnen van stress en leren de signalen herkennen. Deze cursus is een veilige haven, waar je leert een basis van veiligheid en vertrouwen in jezelf te creëren. Hierdoor kun je beter luisteren naar je behoeften, verlangens en grenzen, en op een gezonde manier voor jezelf zorgen. Zelfzorg en zelfregulatie vormen de sleutel tot veerkracht, zowel fysiek als mentaal. We bieden een scala aan praktische oefeningen en waardevolle tips, zoals yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen en creatieve schrijfopdrachten.  Hierdoor krijg je praktische tools om stress te verminderen en je vitaliteit te herstellen. Dit alles om je te begeleiden op een reis naar ontspanning, flow, authenticiteit en een hernieuwde levensenergie. Gun jezelf deze tijd en ruimte om te herstellen en goed voor jezelf te zorgen.

Van stress en overwelm naar ontspanning en zelfvertrouwen

Black and White Minimalist Circle Wave Y
Black and White Minimalist Circle Wave Y
Yoga Stress Relief Yoga Cursus Burnout

Inhoud van de cursus:

  • Beweging en yoga: Ontdek houdingen die stress verminderen en je levensenergie weer verhogen, zoals yin houdingen, qi gong, vrij bewegen en eenvoudige flow yoga.

  • Ademhaling: Leer verschillende ademhalingstechnieken die het zenuwstelsel kalmeren, en ontdek andere technieken die je weer energie geven.

  • Meditatie: Met behulp van meditatie en visualisatie leer je waardevolle kwaliteiten te ontwikkelen, zoals zelfcompassie, acceptatie en aandacht. Er ontstaat ruimte voor zelfacceptatie en innerlijke groei, waardoor je op een liefdevolle en nieuwsgierige manier naar jezelf kunt kijken zonder het harde oordeel van prestatiedruk en verwachtingen.

  • Educatie: Krijg educatie over stress, burn-out, het zenuwstelsel en de fysiologische reacties in het lichaam, zodat je meer inzicht krijgt in hoe stress jou beïnvloedt.

  • Ontdek de verbinding tussen emoties, gedachten en fysieke spanning.

  • Herontdek het gevoel van zelf "in charge" zijn en ontdek meer mogelijkheden in je leven. 

  • Ontdek hoe je de gevoelens van controleverlies, onmacht, hulpeloosheid en verlamming kan transformeren naar zelfsturing, acceptatie, zelfvertrouwen en diepe ontspanning.

  • Opdrachten om je stressgedrag beter te herkennen en te doorbreken.

Black and White Minimalist Circle Wave Y

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor iedereen die te maken heeft met (langdurige) stressklachten, een burnout, herstelt van een ziekte of gewoon vermoeid is. Als je verlangt naar meer ontspanning, welzijn en zelfvertrouwen, dan ben je hier op de juiste plek! Geen voorkennis of ervaring met yoga, meditatie of ademhalingstechnieken is vereist. Iedereen is welkom.

Yoga Stress Relief Yoga Cursus Burnout
Black and White Minimalist Circle Wave Y

DOCENT

Wie geeft de cursus?

Sina Kaden

Het is altijd bijzonder voor mij om deze cursus te geven, omdat zelfregulatie, rituelen voor zelfzorg en zelfonderzoek mij enorm hebben ondersteund bij het omgaan met uitdagende situaties en veranderingen.

Soms denken mensen dat ik als yogadocent geen stress of overweldiging ervaar, maar dat is niet het geval. In de loop der jaren heb ik tools uit opleidingen en trainingen verzameld die helpen om hier beter mee om te gaan. Met name de afgelopen jaren waren een grote leerschool, mede door het overlijden van mijn vader en de machteloosheid tijdens de coronaperiode. Deze ervaringen hebben me nieuwe inzichten gegeven over hoe ik zelf met uitdagingen en stress omga. Dit proces ging van strijd en weerstand naar uitputting en overgave, uiteindelijk naar acceptatie en overgave.

Ik ben dankbaar dat ik yoga, meditatie en diverse bewegingspraktijken heb gehad om me een stevige basis te geven om hier doorheen te bewegen. Vooral mijn kennis van de polyvagale theorie en het begrijpen van het zenuwstelsel hebben me veel inzichten gebracht. Ik kijk er echt naar uit om samen op ontdekkingsreis te gaan en te onderzoeken wat jou kan helpen en ondersteunen. 

Yoga Stress Relief Yoga Cursus Burnout

Data & Tij

Woensdag 4, 11, 18, 25 oktober 2023

11.15 - 13.30 uur

Black and White Minimalist Circle Wave Y

Praktische info

Black and White Minimalist Circle Wave Y

Taal

De cursus wordt gegeven in het Nederlands. 

Groepsgroote

Ik vind persoonlijke aandacht belangrijk, daarom werken we met een max van 12 personen.

Locatie

Bodhi Centrum

Bloemerstraat 71

6511 ED Nijmegen Bodhi 

Kosten

€189,- incl. BTW

& inclusief stress relief manual

Black and White Minimalist Circle Wave Yoga Logo (3).png

LET YOURSELF REST


If you’re exhausted, rest.
If you don’t feel like starting a new project, don’t.
If you don’t feel the urge to make something new,
just rest in the beauty of the old, the familiar, the known.
If you don’t feel like talking, stay silent.
If you’re fed up with the news, turn it off.
If you want to postpone something until tomorrow, do it.
If you want to do nothing, let yourself do nothing t
oday.
Feel the fullness of the emptiness, the vastness of the silence,
the sheer life in your unproductive moments.
Time does not always need to be filled.
You are enough, simply in your being.
- Jeff Foster

Black and White Minimalist Circle Wave Yoga Logo (3).png
bottom of page